de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Sociale Onrust
maandag 12 december 2016 10:47

Je zult het net als veel mensen ongetwijfeld hebben opgemerkt. Het nieuws staat vol van onrust, variŽrend van China, SyriŽ, Turkije, Verenigde Staten en de EU zelf. Ook ons eigen kikkerlandje lijkt mee te doen in stemmingsmakerij, zwart-wit uitspraken, en ongenuanceerde uitlatingen.

We lijken opeens allemaal kenner van het hoogste woord. Zelf merk ik op dat ik dit een lastige periode vind. Een periode waarin social media berichten allesbehalve sociaal zijn. Hoe vindt je je eigen antwoorden die een verbinding maken met wat hoger en dieper gaat dan de oppervlakkigheid of een te snel weerwoord?

In een poging om daarop een antwoord te vinden, ben ik een klein fijn grafische dagboekje begonnen. Het is een eenvoudig concept waarbij ik om de dag even ga zitten met mezelf, het boekje en wat pennetjes.

In die momenten zoek ik de verbinding met mijn stilte, en begin met tekenen. De pennen volgen zichzelf en maken de tekening. Een afbeelding die weerspiegeld waar ik mijzelf bevind in dit moment. Bewegend in deze innerlijke stilte komen er ook woorden op. Deze spreken over overgaves en verbindingen.

Het is een grote steun en troost om deze weg te hebben gevonden. Het maakt me duidelijker dan welke social media ook, dat het enige antwoord op de huidige wereldproblematiek en maatschappelijke onrust, het antwoord van verbinding is. De verbinding met jezelf, het hogere en grotere, en met de mensen om mij heen.

Wil je volgen wat mijn boekje bevat, kijk dan alhier online:

Notes to Self

Ik hoop dat dit bericht je een stukje steun en helderheid schenkt. Hopelijk kan jij je ook verbinden met jouw vorm van spiritualiteit, om vandaar verbindingen aan te gaan met jouw medemensen. Dit om de onrust te bestrijden en rust en harmonie te brengen waar deze lijkt te verdwijnen.

 

You have no rights to post comments

Recent