de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Hier vindt je enkele teksten die het paranormale vlak of parapsychologie raken. Hoeveel we ook weten, ieder mens ervaart soms iets dat groter is dan het gewone dagelijkse. Altijd zal er een ervaring zijn die niet via de fysieke zintuigen te beschrijven is of te verklaren valt. Dat is wat mij betreft waar het paranormale voor staat. Datgene dat buiten de normale zintuigen om te ervaren is.Gedeelde doodervaring
vrijdag 13 april 2012 15:36

Toen ik mijn tassen pakte om een paar dagen op retraite te gaan, kreeg ik een tijdschrift mee. Dat tijdschrift ging over de BDE. Terwijl ik in de retraite tijd genoeg had om stil te staan, viel het blad open op het onderwerp 'Gedeelde Doodervaring'. Een nieuw begrip dat ik meteen kon plaatsen.

 
Bijna doodervaring
vrijdag 13 april 2012 13:28

Nadat een goede vriend een tijd terug gefilmd werd voor een documentaire omtrent bijna-doodervaringen, realiseerde ik me iets. Ik associeerde BDE namelijk met de levensbedreigende situaties waarbij het lichaam bijna dood is. Niets blijkt minder waar door een ongelukkige vertaling. Ik kon opeens eigen ervaringen plaatsen.

 
Weten en niet weten
zaterdag 11 juli 2009 18:40

Na enkele zeer intens heftige opleidingsdagen werd ik opnieuw geconfronteerd met de oude strijd van weten en niet weten. Deze keer ontdekte ik door ervaring echter een nieuwe dimensie hierin. Het weten begeeft zich in een andere dimensie dan het niet weten.

 
Perspectief
woensdag 23 juli 2008 13:34

Paranormaal zijn, het dringt zich soms zo heftig op dat het niet te ontkennen is. Paranormaal zijn, het werkt soms zo subtiel dat het twijfel alom is. Op deze momenten van grote twijfel, brengt slechts een enkele conclusie: het contact met jezelf is weg.

 
Energie
zondag 25 mei 2008 04:25

Vanochtend had ik een zoveelste gesprekje met mijn dochter, inmiddels 8 jaar. Telkens ontdek ik meer en verwoord ik beter, dus dit moment was weer een gokje op dat ik haar weer ietsje wijzer en wegwijzer kan maken in het gebied van gevoeligheid en energie.

 
Empathie
woensdag 30 april 2008 06:50

Op een vraag, van iemand die me na staat, iets op te schrijven over empathie, ga ik op deze koninginnedag maar eens even achter het toetstenbord zitten... en wachten. Empathie is niet iets dat je snel overkomt als je naar een computerscherm staart. Empathie is een gebeuren waarbij iemand zich inleeft in een ander. Ik moet dus verder terug, naar bijvoorbeeld het contact dat ik heb met mijn clienten. Nee, beter nog, naar de situaties waarin ik teken voor de ander...

 
Waterstraal
woensdag 23 april 2008 04:20

Als je contact hebt met kleine kinderen, dan kan je zien dat ontwikkelingen niet geleidelijk zijn. Zo nu en dan komt er een geheel nieuw inzicht, spontaan, stapsgewijs. Het lijkt alsof het 'opeens' gebeurt alsof het er van te voren nog niet was. Zo werkt het ook als volwassene, de zogenoemde 'aha'-belevenis.

 
Beweging
zondag 09 maart 2008 07:03

Mediums en andere gevoelige mensen kennen de worsteling in bewustwording. Wat is van mij, en wat is van een ander. Veelal is de worsteling een beweging om dichter bij zichzelf te komen, een beweging om los te komen van de indruk die de ander maakt. Tegelijk is er een paradox, als medium speel je een verbindende rol, de bestaansfunctie is de verbinding.

 
Zelfbescherming
woensdag 08 augustus 2007 10:36

Recentelijk kwam ik het woord zelfbescherming weer tegen. In de wereld waar Reiki, Healing en energie in het algemeen vallen wordt ook veel gedaan aan zelfbescherming. En tegelijk hield het mijn aandacht deze keer langer vast dan anders. Zelf bescherming, zelfbescherming, bescherm jezelf, bescherm het zelf...

 
Omgeving
donderdag 14 juni 2007 03:54

Een tijdje terug hadden twee van mijn kinderen voor het eerst het verschijnsel 'slappe lach'. Ze konden gewoon niet meer stoppen. Telkens als ze stopten en elkaar aankeken begon het weer opnieuw, en zoals dat gaat, verklaren konden ze het niet. Ze wisten gewoon niet waarom ze telkens weer moesten lachen.

 
Medium
zaterdag 09 juni 2007 11:01

Op verschillende momenten, in verschillende omgevingen heb ik het op diverse wijze verteld. Het begin was echter ingezet met de woorden van mijn leraar die schreef "of je het nu leuk vind of niet, je bent een medium en daar moet je het mee doen".

 
Orakel
vrijdag 16 december 2005 13:01
Het orakelen wordt door sommigen als vreemd of beangstigend beschouwd. Door anderen als iets geweldigs wat alleen zij beheersen of kunnen. Mijn ervaring is dat dit niet zo werkt. De werking van een orakel is een natuurwet die voor iedereen en alles geldt. Het vergt echter een aandachtig luisteren naar jezelf en jouw directe omgeving. Zelf gebruik ik mijn intu´tie, maar ook gereedschap zoals intu´tief tekenen, tarot legging en het werpen van de I Tjing.