de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Energie
zondag 25 mei 2008 04:25
Vanochtend had ik een zoveelste gesprekje met mijn dochter, inmiddels 8 jaar. Telkens ontdek ik meer en verwoord ik beter, dus dit moment was weer een gokje op dat ik haar weer ietsje wijzer en wegwijzer kan maken in het gebied van gevoeligheid en energie.

Hard en zacht

Alles is energie. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar duw maar eens op jouw bovenbeen dan zie je dat het terugveert. Druk maar eens op de kussens van de bank, het veert op als je de vinger weghaalt. De lucht om je heen is energie, beweeg je hand en voel de wind. Het zonlicht is energie, houd maar een hand in de zon en houd het licht tegen, er is een schaduw; zodra je de hand verwijderd komt het licht weer terug.

Sommige energie is hard, andere zacht. De muur van het huis is hard, het kussen van je bed is zacht. De lucht is alleen nog te voelen als je heel hard duwt, zoals bij het fietsen op het plein. Zo veranderd ijs in water, water veranderd in stoom, telkens ietsje minder hard.

Zo is jouw lijf energie, en is er een heel klein laagje energie om jouw heen die net als zonlicht niet hard is. Er zijn eigenlijk meerdere laagjes om jouw lijf heen. Heel dichtbij, ongeveer een vinger dik, dan nog een paar die ongeveer een onderarm lengte om je heen ligt. Dit energie veld noemen ze een aura.

Voelen en helpen

Als we heel dicht bij elkaar zitten loopt jouw aura door mijn aura. Als ik verdrietig ben, gaat daat door mijn aura in jouw aura en dan kan jij je verdrietig voelen. Allemaal door energie. Hoe korter het stukje van mij naar jouw, hoe makkelijker het is om te voelen of het verdriet van jezelf is of van mij. Een bazig vriendje of vriendinnetje kan door deze energie ervoor zorgen dat je zelf bazig wordt. Maar alles kan op deze manier doorwerken.

Deze energie werkt net als bij magneten. De ene magneet duwt tegen de ander, of trekt juist de andere aan. Met de energie van mijzelf kan ik via mijn handen energie van een ander beter maken. Maar omdat het een magneet is, komt het soms ook naar mij toe. Dit is het ingewikkelde van gevoelig zijn voor energie.

Dat wat naar mij toekomt, komt omdat ik er {:Zelfbescherming 'iets van moet leren}. De energie die ik geleerd heb kan ik gebruiken om anderen in mijn {:omgeving} te helpen.

Hulp

Zo eindigde het korte intense gesprekje. Mogelijk kent u een kind dat gevoelig is en soms gedrag vertoond dat u niet bij haar of hem kan plaatsen. Probeer dan uit te leggen hoe energie werkt, hoe iemand magnetisch kan functioneren en aantrekt, maar tegelijk moet leren onderscheid te maken. Zowel als {:OuderEnKind 'ouder} als {:medium} kan ik de complexiteit van binnen en buiten. Blijf met uw kind hierover spreken, van binnenuit. Mogelijk helpt dit stukje u verwoorden en uw kind begrijpen.

 

You have no rights to post comments

Recent