de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Waterstraal
woensdag 23 april 2008 04:20

Als je contact hebt met kleine kinderen, dan kan je zien dat ontwikkelingen niet geleidelijk zijn. Zo nu en dan komt er een geheel nieuw inzicht, spontaan, stapsgewijs. Het lijkt alsof het 'opeens' gebeurt alsof het er van te voren nog niet was. Zo werkt het ook als volwassene, de zogenoemde 'aha'-belevenis.

Stapjes

Gedurende het oneindige proces van leren en ontwikkelen, neem je verschillende stapjes. Opeens zul je je realiseren dat wat jij voelt, niet hetgeen is een ander voelt; wat jij denkt nog niet noodzakelijk hetgeen is een nader denkt, ondanks overeenstemming. Het begrip 'opeens' is iets dat ik wil uitlichten.

Voorwerk

De plotselinge inzichten, zijn alleen te realiseren als er namelijk het nodige voorwerk is verricht. Als namelijk de bouwstenen en de omstandigheden niet gunstig zijn, zal de volgende stap niet komen. Elke stap die voltooid wordt is een bouwsteen voor een nieuwe bewustwording. Zodra je voldoende gerijpt bent en de omstandigheden zich voordoen, kan een nieuwe verbinding in bewustzijn gemaakt worden.

Conflict

Een langslepend conflict leidt dan plots tot een inzicht in wat er werkelijk speelt, het groeiend inzicht in de situatie gecombineerd met een nieuwe escalatie kan dan plots tot groei leiden. Een nieuwe bewustzijn ontstaat. Daarna is het conflict nimmer meer hetzelfde, en in het gunstige geval is er zelfs geen {:DenkenVoorbij 'conflict} meer.

Zoals conflicten zich oplossen, zo komt er ruimte, bevrijding en energie. Deze geven een kort moment mogelijk een euforische toestand. Zo werkt het met conflicten met de buitenwereld, zo werkt het eveneens met conflicten intern, of zogeheten blokkades, of blinde vlekken.

Bloei

De hoeveelheid energie die echter intern vrij komt is niet te sturen. Het is minder een euforische stemming, alswel een vermenging van droefheid en verdriet met vreugde en blijheid. Verdriet om de oude manier van leven en de onvrijheid hiervan, de vreugde van de overwinning en de moeite die genomen is om het los te schudden.

En als je energetisch bewust genoeg bent, zul je zelfs kunnen ervaren dat chakra's opbloeien. Deze energiestroom kan dan soms dagen aanhouden voordat het uitgewaaid is. De zintuigen veranderen, de definitie van jezelf wijzigt geheel, de voortdurende stroom die woedt is niet te sturen.

Waterstraal

De {:Energie 'energiestroom} is als een waterstraal en rekt alles op als een volgelopen ballon. De kanalen lijken onder druk te staan, en het enige wat je kan doen, en te doen staat, is het ontspannen toelaten. Deze ontwikkeling is namelijk al tijden opgebouwd en komt tot een climax bij de omslag. De omslag is dan gedaan, jij moet je hierop instellen, de chakra's zijn opengegaan. Het vraagt slechts tijd en rust om je hier op in te stellen.

Als een kleuter die een waterstraal uit de kraan probeert te pakken, is het zinloos om hierop in te grijpen. Neem het waar en sluit niets af. Neem rust en tijd om je lichaam en bewustzijn te laten wennen aan de nieuwe energiestraal. Laat de kraan stromen, je zult er op ingeregeld worden.

Op deze wijze in jouw ontwikkeling staan is niet voorbehouden aan de momenten dat je energiegevoelig bent, of als je innerlijke conflicten oplost. Het is tevens een levenshouding die je de mogelijkheid schenkt om bewustzijn te stimuleren. Wakker en ontspannen; neem waar en grijp niet.

 

You have no rights to post comments

Recent