de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Orakel
vrijdag 16 december 2005 13:01

Het orakelen wordt door sommigen als vreemd of beangstigend beschouwd. Door anderen als iets geweldigs wat alleen zij beheersen of kunnen. Mijn ervaring is dat dit niet zo werkt. De werking van een orakel is een natuurwet die voor iedereen en alles geldt. Het vergt echter een aandachtig luisteren naar jezelf en jouw directe omgeving. Zelf gebruik ik mijn intuïtie, maar ook gereedschap zoals Intuïtief Tekenen, Tarot legging en het werpen van de I Tjing.

Reactie

Het orakelen is het antwoorden op een vraag waarbij het op ondoorgrondelijke wijze tot je komt en een waarheid betreft. Dat er op elke vraag een antwoord komt is een natuurwet die ook wel "actie = reactie" genoemd wordt. Maar het vergt soms de juiste verstaander om het antwoord te horen.

Vrij @R

Wanneer ben je dan een juist verstaander? In alle gevallen geldt dat je een energie moet leveren en in de vraagstelling moet leggen. Deze energie of lading moet worden geleverd zonder dat er een vast resultaat of verwachting aan vast zit. Een volledig vrije vraagstelling. Alleen op deze wijze kan het ware antwoord tot je komen. Na de vraagstelling moet je durven erkennen dat je het werkelijk niet weet. Daarin laat je elke eigen verwachting los en kan je werkelijk zien wat er aan antwoord tot je komt.

Waarheid

Dit antwoord is dus zelden iets wat je verwacht. Maar onmiskenbaar zal de waarheid van dit antwoord je in je diepste wezen bewegen. De mate waarin jij jezelf durft te zijn en te accepteren wat er in jezelf is, kan je het antwoord beter horen en accepteren. En dan is de werking des te groter omdat je het volledig in je op kan nemen.

Luister

Deze werking is universeel en de voorwaardes voor het horen van orakels in jouw leven, ben je zelf. Ben je werkelijk vrij van verwachting om te horen wat er te horen valt. Sta je open voor het orakel dat het leven heet? Graag wil ik je assisteren om jouw orakel in jouw leven te vinden en je te leren daarnaar te luisteren...

I say what it occurs to me to say when I think I hear people say things. More I cannot say.

-- the ruler of the universe --
-- The Hitchhikers Guide to the Galaxy --

 

You have no rights to post comments

Recent