de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Tarot
Orakel
maandag 01 maart 2004 01:22

Tarot is de naam voor het kaartenspel waarmee antwoorden te vinden zijn op vragen. De tarot kaarten bestaan uit 78 kaarten met afbeeldingen. Deze kaarte zijn onderverdeeld in de kleine en grote arcana. De beeldspraak spreekt tot de intu´tie en geeft antwoorden op deze wijze.

Werking

@RTarot is niet anders dan elk ander orakel dat je maar kan vinden. De werking van vraag en antwoord is een natuurlijk en menselijk proces. Dat het bij sommigen angst oproept heeft met verschillende factoren te maken. Een van de grootste is wel de angst dat de kaarten iets laten zien dat vaak angstvallig verborgen wordt gehouden. Aangezien de intu´tieve manier van interpreteren ruimte geeft aan het onderbewuste om te reageren, bestaat de kans dat alles wat uit het bewustzijn wordt gehouden, boven komt.

Zoals alles in jouw omgeving reageert op de acties, de houding, de energie die jij hebt, zo zal ook de kaart die jijzelf kiest een reactie zijn op jou. De vraagsteller dient zich voordat de kaarten getrokken worden, te concentreren op een vraag of op zichzelf. Vanuit deze geconcentreerde houding worden de vragen getrokken en in een patroon gelegd.

Tarot Legging

Afhankelijk van de soort vraag kan een bepaalde legging gekozen worden. Per soort vraag kan een antwoord worden gelegd in een bijbehorend patroon. Zo is een korte momentopname te beantwoorden met 1 tot 3 kaarten. Vragen die ook de omgeving, de eigen houding, verlangens, hoop of vrees moeten duiden, vereisen meer kaarten en een uitgebreidere legging.

Zo zijn leggingen beschikbaar voor de volgende soort vragen:

 • Algemene patronen van het leven van de vraagsteller (Zigeunermethode)
 • Het karma van de vraagsteller (Maankruis)
 • De huidige fase van het leven van de vraagsteller (Steencirkel)
 • Tendensen van het toekomstige jaar (Dierenriemlegging)
 • Tendensen tot toekomstige twee jaar (Dertien kaarten pyramide)
 • Tendensen tot toekomstige twee tot vijf jaar (Eenentwintig kaarten pyramide)
 • Antwoord op een enkele vraag (Zonnekruis of Keltisch Kruis)
 • Antwoord op een simpele vraag (Zevenkaarten Sleutel)
 • Globaal beeld van de vragensteller: de situatie, karakter of wat er komt (Hoefijzerlegging)

Kaart indeling

De kaarten zijn verdeeld in 5 soorten. Allereerst is er een onderverdeling in twee grote groepen. Zijnde de grote en kleine arcana.

@RDe grote arcana bestaat uit de kleinste groep kaarten en geven een beeld van een levensproces van de mens. Daar dit grote invloeden betreft die kleine gebeurtenissen overstijgen heet dit dus het "grote arcana".

De kleine arcana bestaat uit de grootste groep kaarten. Deze zijn verdeeld in vier kleuren, vergelijkbaar met gewone speelkaarten.

 • Bokalen: Gevoelsleven, intu´tie of paranormale sfeer
 • Zwaarden: Denken of mentale sfeer
 • Pentagrammen: De materiŰle sfeer
 • Staven: De wil

Daarbij komt dat in beide arcana de numerieke waarde van de kaarten een betekenis heeft. In de kleine arcana van 1 tot en met de 10, opgevolgd door de schildknaap, ridder, koningin en de koning. De grote arcana loopt van 0 tot en met 21.

Werkwijze @R

Ik werk al vele jaren met de Tarot voor mijzelf om inzicht te verkrijgen in het eigen onderbewuste. In leggingen met vragenstellers laat ik mijn intu´tie spreken in de leggingen. Het kan voorkomen dat door deze vorm een thema in beeld komt dat al langer speelt in jouw leven. De gespreksvorm geeft ruimte om ook dit uit te diepen als dat gewenst is.

Verder...

Leef je met een onduidelijkheid, een onbeantwoorde vraag of ben je gewoon nieuwsgierig, neem dan MailForm op voor een legging. Ik werk met de meest voorkomende Rider Waite kaarten.

Andere websites:

Laatst aangepast op vrijdag 09 mei 2014 15:55
 

You have no rights to post comments

Recent