de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Medium
zaterdag 09 juni 2007 11:01

Op verschillende momenten, in verschillende omgevingen heb ik het op diverse wijze verteld. Het begin was echter ingezet met de woorden van mijn leraar die schreef "of je het nu leuk vind of niet, je bent een medium en daar moet je het mee doen".

Begin

De woorden die destijds werden geschreven als antwoord op mijn vraag kwamen binnen als een bom. Nadat ik deze email gelezen had heb ik eerst flink gehuild, op mijn hurken in de keuken. Het was zo'n waarheid op dat moment dat ik me niet meer staande kon houden.

Maar nadien heb ik nog lang gezocht. De vorm, wie ik dan wel niet was, wat ik ermee moest, en vooral waar ligt de grens, mijn grens. Wat is van mij en wat is dan niet van mij. Voel ik wat ik voel, of voel ik wat iemand anders voelt. Zonder dat ik het me toen realiseerde nam mijn persoonlijke zoektocht een nieuwe wending.

Energie

De opleiding die ik gevolgd had, het leven met mijn partner, het programmeren voor klanten, alles stond opeens in het licht van mediumschap. Ik ontdekte dat ik in mijn opleiding grotendeels met de overige groepsleden werkte, meer dan mijn eigen proces, nu ontdek ik dat juist dit mijn leerweg is (maar daarover later meer).

Mijn relatie liep steeds verder vast en ik ontdekte, toen ik eenmaal ging uitspreken dat ik paranormaal ben, teveel in de energie van mijn partner geleefd had. Heftige beproevingen kwamen en komen dan opeens op mijn pad.

Mijn vak bestaat nog steeds uit programmeren. Maatwerkoplossingen en daar blijk ik telkens in staat om vanuit het niets te antwoorden op de software-vraag. Precies die toon te kunnen raken die de opdrachtgever wel voelde maar nog niet uitsprak. Maar daar werd ik ook geconfronteerd met blokkades, opdrachtgevers die niet het achterste van hun tong laten zien, en dat het mijn werk blokkeert.

Op alle terreinen werd ik geconfronteerd dat ik op de energie van de ander meedein, deze beantwoord en beïnvloed en beïnvloed wordt.

Tekenen

De tekeningen waarmee ik al lang bezig ben zijn een uitvloeisel van eigen energie en antwoord op de energie van buiten. In mijn allereerste intensive wilde ik al een proef uitvoeren waarin ik iets zou tekenen voor een ander om te helpen. Hoe vooruitziend was dit moment, nu pas gebruik ik het (vier jaar later) in mijn sessies.

Het tekenen van de ziel van een ander is slechts één aspect van het mediumschap. Voor mijn eigen ontwikkeling maak ik eveneens tekeningen. Deze staan soms buiten de tijd en vertellen een boodschap die over de toekomst gaat. En net als de tekeningen die vanuit mijn onbewustzijn tot stand komen en daarmee bewust maken ervaar ik ook andere dimensies.

Waarneming

Al van kinds af aan voel ik mijn omgeving anders dan de meesten. Thuis werd dit dan ook niet erkend, laat staan dat ik hierin gesteund of geholpen werd. Steeds meer ontdek ik dat de angst van toen vooral werd ingegeven door onbegrip. Onbegrip voor mijn situatie, en het eigen onbegrip van de buitenwereld die niet in overeenstemming leek met hoe ik het ervoer.

En ook in de opleiding kwamen steeds beelden van entiteiten en beelden van situaties door. Gaandeweg ben ik gaan verwoorden. Lang heb ik daar van alles over gedacht, maar als ik nu ervaar dat er contactmomenten zijn waarin mijn eigen oma of andermans oma iets te zeggen heeft dat ik niet begrijp, maar toch uitspreek, gebeurt er iets met de ontvanger.

Boodschappen voor mij ervaar ik als steun, de boodschappen voor een ander maken heftige emoties los. Zo ervaar ik dat ik sommige entiteiten hulp vragen, en anderen hulp zijn, of hulp door mij aanreiken aan anderen. De vertrouwdheid groeit en de angst voor het onbekende verdwijnt, stapje voor stapje.

In hart en nieren

Het Van Dale woordenboek geeft een mooie opsomming:

me·di·um (het ~)
1 (media) middel, instrument om informatie openbaar te maken
2 (~s) iem. waarin geesten of bovenaardse krachten zich openbaren
3 (media) middel om iets voor elkaar te krijgen
4 (nat.) oplosmiddel

  1. In mijn sessies en meedeinend op de energie van anderen ervaar ik mijzelf als instrument om informatie die de ander meedraagt te materaliseren en te verwoorden, openbaar te maken.
  2. De entiteiten die ik als hulp ervaar voor mijzelf en in de praktijk voor anderen.
  3. De tekeningen zijn veelal het middel bewustzijn te bevorderen.
  4. In mijn sessies ervaren veel mensen deze als helend waarin blokkades oplossen.

Het woord medium zit dan ook in al mijn bestaan verweven, in sessies met clienten, in ontwikkelwerk met opdrachtgevers en in mijn prive leven met vrouw, kinderen en vrienden. Medium zijn is geen keuze, het is zo en inmiddels durf ik te zeggen dat ik het leuk begin te vinden. Maar zo krachtig als het materiaal is waarmee ik werk, zo krachtig is de tegenwerking om tot mijzelf te komen. En toch is er dankbaarheid, telkens weer als ik mijn heilig vuur mag inzetten.

 

Reacties   

 
MBrouwers
+1 #1 MBrouwers 21-04-2012 13:32
Beste Marco,
dank voor je teksten over 'Stilte' en over 'Medium' zijn. Het sluit een beetje aan bij wat ik meemaak in mijn leven en je teksten geven mij daarover informatie.
Dank je!
Tot zover! groet mb.
 

You have no rights to post comments

Recent