de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Het pad
dinsdag 26 augustus 2008 15:29
Waar moet dit allemaal naar toe, wat moet ik doen, wat heb ik te doen? Dit is de situatie, hoe kom ik hieruit, en waar wil ik terecht komen? Het behelst allemaal een beginpunt en een bestemming elders. Daartussen ligt het pad, althans zo zal menigeen dit verwoorden.

Hier

Voelen hoe iets onaangenaam kan zijn en de drang om hier weg te gaan. Op zoek naar die betere baan, die mooiere relatie, of dat fijnere gevoel. Alles als het maar niet hier is. Hier kan het tegen zitten, hier kan de band lek raken, hier kan de klant boos worden, hier kan het ongeluk toeslaan.

Daar

Het verlangen om hier niet te ervaren maar ergens uit te komen waar het beter is. Men zegt niet voor niets "het gras is groener bij de buren". Het vreemde is natuurlijk dat ook jouw buren dat waarschijnlijk denken. Het verlangen naar daar is een illusie, maar een stevige. Het doel om elders uit te komen, geeft ons de aandrang om te handelen.

De weg

Het verlaten van het hier en het uitkomen op het daar. Je bent overal met jezelf en altijd op dezelfde plek, namelijk bij jezelf. Toch kan met in de verwoording makkelijk uitkomen op een weg die bewandeld wordt. Immers, het hier zijn en daar terecht komen, kan alleen worden verwoord met een ontwikkeling daartussen. Het enige dat een plek van de andere scheidt is de weg ernaartoe. Zolang de tijd volgordelijk verloopt is daar verder weg dan hier, en dus is er een weg naartoe.

Onderweg

De verbeelding van onderweg zijn, is ervaren dat iets veranderd omdat je niet stil blijft zitten. Daadwerkelijk onderweg zijn is daarbij een verwoording, een visualisatie, een beeld en slechts illusie. Aangezien een situatie geen afstand aflegt, maar alleen jij als ervaringsdeskundige iets anders ervaart in verloop van tijd, en omdat de persoonlijkheid oorzaak en gevolg kent, en omdat deze persoonlijkheid dit vertaald in vroeger, nu en straks, wordt de verbinding daartussen de weg genoemd. Je bent op deze manier altijd onderweg. Er is altijd een ervaring opgevolgd door een ervaring, op die manier het leven ervaren maakt dat je altijd onderweg bent en nooit zult aankomen.

Jouw pad

De weg die je bewandelt is eigenlijk geen weg. De verandering die je teweegbrengt ben jezelf. Het goede pad voor jou, is altijd de verandering zelf omdat er niets anders is. De verandering is de beweging die je maakt. De onvrede wordt verwoord, het ongeluk wordt getransformeerd, het geloof hersteld, de liefde opent. Wat je ook doet, in de verwoording van levenswandelingen, loop je met jezelf en hopelijk naar jezelf. Elke illusie van een bestemming is een pad weg van jezelf. Immers, je bent er al, je staat niet om de hoek te wachten op jezelf. Daarbij kan je aannemen dat welke weg je ook kiest, het altijd jouw pad is.

Wees er

En wat een prachtig geschenk om te mogen stoppen met het zoeken naar jezelf omdat je er altijd al geweest bent. Wat je ook besluit om te doen of te veranderen of in gang te zetten, of te laten, het is altijd jouw pad. De enige dwaling die er bestaat is de weg die leidt tot een beeld van jezelf. Deze is per definitie weg van jezelf, en dus niet het juiste pad.

Zoek niet naar wie je wilt zijn, maar wees wie je bent. Vanuit dit besef zijn, maakt dat alles het juiste pad is, de weg naar jezelf. Je kan niet onderweg zijn, dus wees er gewoon, inclusief de ervaring van dit moment.

 

Reacties   

 
Marjo
0 #1 Marjo 19-03-2012 13:44
Wijze woorden.... hoe waar kan iets zijn!!
 

You have no rights to post comments

Recent