Stenen
woensdag 14 december 2005 01:54

Er wordt veel geschreven over stenen, de fysieke eigenschappen, maar vooral over de metafysische eigenschappen. Soms erg treffend, maar veel vaker te algemeen en teveel onzin. Elke steen is uniek, en daarmee heeft ook elke steen een andere uitwerking.

Massa

Stenen doen op zich niet veel. Het is een stille massa. Vergis je echter niet, het is geen passief gebeuren. Net zoals alles resoneert het op een energetische lading. Dit resoneren verandert de energie van degeen die het inbrengt. Ook kan het energie opslaan om later vrij te geven.

amethist.jpg

Spiegeling

Op het moment dat jij een steen pakt, heb je een bepaalde energetische toestand. Deze energie wordt door de steen weerspiegeld door zijn eigen resonantie. De energie die terug komt bij jouw heeft een werking. Op deze manier zal elke steen persoonlijk zijn en anders reageren. Niet omdat de steen anders is, maar omdat jij anders bent. De spiegeling die de steen tot stand brengt kan je dus iets bewust maken en/of blokkades verhelpen.

Overdracht

Ook is het mogelijk, merk ik uit eigen ervaring dat stenen erg goed de oorspronkelijke lading kunnen vasthouden. Als je er gevoelig voor bent kan je dus via de steen een overdracht bewerkstelligen, waar woorden soms niet meer nodig zijn. Het is een gevoelsoverdracht.

bergkristal%20staaf.jpg

woestijnroos.jpg

Beschrijving

Ooit zou ik hier samen met Magdy Wobben (mijn tante) meer en meer stenen publiceren, met een diepgaande beschrijving met hun spiegelende werking. Onder voorbehoud dat elke beschrijving moet worden geplaatst in de subtiele verschillen van stenen en de persoonlijke werking en eigen spiegeling van de persoon.

Maar het is bij een voornemen gebleven en Magdy is inmiddels niet meer. De uitbreiding van deze teksten zullen dus waarschijnlijk niet meer komen.