de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Liefde
donderdag 11 december 2008 16:51
Romantische liefde, hartstochtelijke liefde, zintuiglijke liefde, goddelijke liefde, verterende liefde, dramatische liefde, onmogelijke liefde. Liefde voor de vrouw, liefde voor de man, liefde voor het kind, liefde voor het huis, liefde voor de nieuwste telefoon, liefde voor je vak. Niets is zo plooibaar als de liefde, in woord, gevoel en daad. De liefde voor iets of iemand, is nog steeds niet de liefde als gegeven, liefde als actieve kracht, liefde als basis van de wereld en als drijvende kracht in het leven.

Bevredigbare liefde

Zaken die tastbaar zijn, zoals de nieuwste laptop, een prachtige vaas, komen voort als beloning op een verlangen en een 'willen hebben'. Deze geven niet liefde, deze kosten liefde. De aandacht start in een verlangen, een verlangen naar willen bezitten. Hoe blij je ook met een nieuw voorwerp bent, hoe graag je deze ook wilt hebben, er zit een onvrijheid in omdat het start gaat over bezit. De beantwoording van een dergelijk verlangen, als je het al liefde kan noemen, zal nimmer dit voorwerp overstijgen. Dit voorwerp van verlangen zal nimmer anders worden dan dit voorwerp, het zal zich niet vermenigvuldigen in de tijd. De werking van blijheid zal in de tijd vervagen. De bevrediging is tijdelijk en materieel.

Emotionele liefde

De liefde zoals afgebeeld in de film, beschreven in een roman, is een liefde die drijft op emoties. De emotie is voelbaar en raakt iedereen die deze ondergaat op een ander pijnpunt of in een eigen blije herinnering. De beelden en herinneringen zijn eveneens tijdelijk van aard, waarbij de herinneringen zelfs niet meer van deze tijd zijn. De emotionele liefde is daardoor een inprenting van hoe het eigenlijk kan zijn, of hoe het geweest is. De gebondenheid zit in de herinnering aan een tijdelijke gebeurtenis of in het verlangen naar bevrediging naar de toekomst.

Onvrije liefde

Gebondenheid in de liefde, voortkomend uit een verlangen naar wat zou kunnen (of had kunnen zijn), ontstaan vanuit willen hebben. Dit verlangen is een wil naar vervulling, naar het compleet maken van iets dat niet comleet is of lijkt. Een verlangen naar liefde, voorwerp, persoon, of situatie, betekent een ontevreden zijn met wat er nu is. Veelal een ontevreden zijn met wie je bent, met wat je hebt, met wat er is, en hoe het is. Deze honger naar iets dat aanvult is een oneigenlijk verlangen en maakt dat de liefde die hierin mogelijk is een onvrije vorm heeft. Doordat het niet vrij is, kan het nimmer overstijgen wat gevraagd wordt.

Eigen liefde

De gebondenheid van liefde, het verlangen naar dat wat er niet is, kan nimmer overstijgend zijn. De eigen liefde en tevreden en gelukkig zijn, schiet in het bewustzijn te kort, en moet aangevuld worden. De onvrede moet onderdrukt worden door afleiding, vandaar een verlangen naar externe factoren.

De eigen liefde, werkelijk houden van jezelf, houden van jouw lichaam, houden van jouw geest, houden van jouw hart, houden van jouw ziel, eigen liefde, overstijgd alles. Het effect van het werkelijk overgeven aan deze eigen liefde, maakt dat alle beelden en oordelen over wie je bent en wat je doet, oplossen. Deze transformatie van blokkerende gedachtes naar een vibratie van onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, maakt dat de liefde overstijgt.

De vibratie die dit losmaakt bekrachtigt de liefde voor jezelf, als je volledig kan opgaan in de liefde voor jezelf ervaren, ontstaat er en ruimte om lief te zijn en liefdevol te zijn. Dit beperkt zich dan niet meer tot de eigen persoon, plots zul je ontdekken hoe je op een dieper nivo ook van de ander kan houden en van alles in de omgeving.

Beantwoording

Liefde voelen voor wie je bent, uitgedragen in liefde voor alles wat is, zonder bevrediging en belemmering is vrije liefde. Deze vrije liefde heeft de ruimte om te trillen, deze liefde heeft de ruimte om de omgeving en anderen in trilling te zetten. De eigen vrije liefde zal worden beantwoord op manieren die je niet voor mogelijk acht. Niet alleen zal het je beantwoorden in positieve zin, het zal tegelijk in volle omvang aan jou teruggeven wat je nodig hebt om door te groeien. Liefde heeft geen wil, behalve zich openbaren in alles wat liefde kan verdragen. De beantwoording vanuit liefde voelen, zal soms dus overweldigend zijn. Liefde beantwoord liefde.

Groei

Het vraagt veel groei en inzicht alvorens je werkelijk liefde kan voelen voor wie je bent en wat je doet. Op het moment dat deze werkelijk aangeboord wordt, zul je merken dat het leven niet meer dezelfde kan zijn. Alles veranderd, in het bewustzijn, in de omgeving, en in de contacten die je opdoet met anderen. De opening die deze liefde krijgt zal vol worden benut. Het vergt het uiterste om in deze openheid te blijven en te voelen en ervaren wat het je brengt. Het antwoord op de liefde is namelijk direkt een liefdevolle transformatie om meer mogelijk te maken. Liefde openbaart meer liefde. Groei is de basis om liefde mogelijk te maken, de liefde zal deze groei vergroten.

Doorsta de pijn van de liefde,
Ervaar de werkelijke liefde,
Groei in de vrije liefde,
Heb de liefde lief.

 

You have no rights to post comments

Recent