de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Schijn
maandag 19 maart 2012 18:30

Het kunstje om helder te blijven is te leren om schijn van werkelijkheid te onderscheiden. Ik heb dat zelf als 1 van de moeilijkste lessen ervaren. Als je de schijn tegen hebt is het erg moeilijk om de werkelijkheid te zien. (M)

Begrijpen wat schijn is en wat niet, kan pas als je het verschil gaat ervaren. Daarom kan niemand je dit uitleggen of van te voren uitleggen, zoals alle mystieke geschriften ook al beschrijven is het ongrijpbaar, dubbelzinnig en soms paradoxaal.

Dat wat gezegd wordt is nimmer belangrijk tenzij het je een ervaring geeft van binnenuit. En om deze subtiele beweging waar te kunnen nemen moet je leren op jezelf te vertrouwen. Jezelf te voelen, durven voelen. Precies hierom verwijzen alle wijzen naar dat wat geen woorden kent en alleen ervaren kan worden.

Het dwingt je om af te stemmen op wat er aan ervaring in jouw afspeelt. Dit is de realiteit, Ún het wordt pas realiteit voor jou als je het ook daadwerkelijk ervaart. Dus als je werkelijk wilt begrijpen, en wilt leren wat schijn is en wat realiteit, begin dan met jezelf.

 

You have no rights to post comments

Recent