de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Betovering
dinsdag 19 februari 2008 02:18

Als kind is de wereld zo groot en magische dat het moeilijk voor te stellen is hoe alles in elkaar grijpt. Naarmate je ouder wordt en denkt te begrijpen hoe de wereld in elkaar zit, wordt het alsmaar minder magisch. Natuurlijk zijn er nog genoeg onbegrepen zaken, maar langzaam groeit het bewustzijn en het denken dat het te begrijpen is.

Winst

De indrukken die je opdoet veranderen in ervaringen, ervaringen in persoonlijkheids-bewustzijn, persoonlijkheids-bewustzijn probeert te groeien, probeert pijn te vermijden, probeert winst te behalen. Ervaringen worden op deze manier geleerde eenheden, beelden om uit te putten.

Magie

Voordat je het goed en wel in de gaten hebt, ben je een stukje magie kwijt; ingeruild voor levenservaring. Dat deze magie nimmer opgehouden is te bestaan blijkt wel als je langzaam ontdekt dat de vastgezette beelden en levenservaringen niet overal een antwoord op hebben. @R

Telkens als een nieuwe gebeurtenis, een onderdrukt gevoel, een ongemakkelijke ervaring opkomt, roept het vraagtekens op. Naarmate je in een groeifase terecht komt waarin je dit gaat onderzoeken, ontdek je steeds meer magie. Dezelfde magie die je als kind voor lief nam, de ervaring van magie die ondergesneeuwd is geraakt door groter worden.

Zo kan het dus zijn dat je opeens ontdekt dat de beelden waarmee je het leven tegemoet trad, valse beelden te zijn. Beelden die je een gevoel van werkelijkheid gegeven hebben, maar waarmee de echte magische werkelijkheid afgeschermd wordt. Dat dit zo werkt is op zich al magisch, de magie is immer nimmer verdwenen.

Betoverend

@R De magie betoverd niet alleen, het stels ons mensen in staat om onszelf te betoveren. De beelden van de werkelijkheid worden tevoorschijn getoverd, de magie stelt ons in staat om de onprettige werkelijkheid ogenschijnlijk te betoveren. In werkelijkheid betoveren we onszelf.

Zo kan een traject van zelf-her-ontdekking en ont-dekking er dus toe leiden dat de magie zich in vol ornaat toont, tegelijk kan dit tot pijnlijke conclusies leiden. De pijnlijke conclusie dat we lange tijd onszelf betoverd hebben. Uiteraard gaat deze pijn gepaard met nieuwe magie en vreugde en mogelijkheden tot groei.

 

You have no rights to post comments

Recent