de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Essentie
zaterdag 10 december 2005 12:30

Allemaal vragen we ons wel eens af, als we denken over het nut van het leven, wie je nou eigenlijk bent. Wat maakt dat jij er mag zijn, dat jij bijzonder bent, of dat jij zelfs uniek bent. Het enige antwoord is: "dat jij mag zijn". Anders had er namelijk iemand anders op die stoel gezeten...

Ik, de verschijning van de ziel is even cruciaal als elk element in het leven vol verschijningen
Dit besef staat in het licht van vergankelijkheid en eeuwigheid.
-- Marco Wobben --

Identificeren

Neem deze tekst tot je en probeer zonder erover na te denken de essentie te voelen. Je zult de aansluiting met het universum vinden. Jij bent hierin namelijk een uniek en essentieel onderdeel. {:Ik 'Identificeer je niet met het beeld dat je over jezelf hebt}, of met het beeld zoals je denkt dat je moet zijn. Alles in het universum is in beweging, en jij, onderdeel hiervan, bent evenzo in beweging. De beelden die jij je vormt zijn statisch en ongepast.

Identificeer en herken jezelf als beweging.
Hiermee stel je jezelf open voor wat komt,
Je geeft transformaties de vrije ruimte.

Vergankelijkheid

Het tweede deel van deze tekst bevat de woorden vergankelijkheid en eeuwigheid. Deze geven aan dat al het leven ÚÚnmalig en tijdelijk is. Ook jouw leven is tijdelijk en ook al groeit iedereen eerst op, tegelijk kan je zeggen dat iedereen ook bezig is zich op te maken om te sterven. Dit sterven wordt ingezet na de bloei, dit is leven. Alles wat eindigt geeft ruimte aan nieuws. Jouw einde is de ruimte voor de ander. Jouw leven be´nvloed het leven van anderen. Jouw leven, jouw be´nvloeding is jouw doel. Dit is het ware doel in het leven en van het leven.

Leven is sterven,
Sterven is leven.

 

Reacties   

 
Anonymous
0 #1 Anonymous 24-03-2007 16:04
Mooie ,serieuze site. Naar mijn aard
 

You have no rights to post comments

Recent