de afstand tot jouw kern

 

Stem vrede

Ik ben wie ik ben
dinsdag 28 februari 2006 06:45

@R Het merkwaardige is namelijk dat je hier nooit uit zal komen. Het verlangen om erachter te komen wie je eigenlijk bent, is een ingeving van het ego. Dit is af te leiden van het feit dat de volgende gebieden in overweging worden genomen:

  • Wie wil ik zijn
  • Wie denk ik dat ik ben
  • Wie ben ik daadwerkelijk

Wie wil ik zijn

Mijn mening is dat de vraagstelling hier niet juist is. De correcte vraag zou eigenlijk in de volgende redeneer lijn moeten liggen: Waar houd ik mijzelf nog in, en ben ik niet volop aanwezig. Om het moment dat je daar antwoord op vind, kom je als vanzelf (mits je het oplost) dichter bij jezelf. Wie je wilt zijn zal niet aan de verwachting voldoen omdat je hier met een denkbeeld te maken hebt.

Wie denk ik dat ik ben

Ook hier geldt dat dit slechts een weerspiegeling van het ego is. Natuurlijk zijn er kwaliteiten en valkuilen en goede en zwakke eigenschappen te herkennen. Maar dat zijn uiterlijke kenmerken die genoemd worden naar aanleiding van wat je te horen krijgt van de omgeving. Het feit dat je sommige hiervan wel herkend en sommige niet, geeft al aan dat 'wie jij denkt dat je bent' slechts een interpretatie is van de buitenwereld. Een bepaalde mate van aannemen en een mate van ontkennen of zelfs afwijzen. Denkbeelden alom.

Wie ben ik daadwerkelijk

Ook dit is nauwelijks te herkennen. Dit is omdat woorden op dit terrein te kort schieten. De woorden die gesproken worden bevatten ofwel een zekere hoeveelheid hoofd, ofwel spreken vanuit het hart en zijn niet te bevatten. Woorden vanuit het hart zijn slechts te ervaren. En als je op zoek bent naar jezelf is slechts het lichtschijnsel waar te nemen, nimmer de bron zelf. Als deze bron (of zelf) als aanschouwd wordt is het te voelen en te ervaren. Dit zijn het soort antwoorden die niet door het ego (kunnen) worden gevangen.

Zelf

De daadwerkelijke zelf bestaat uit jouw ziel die hier probeert te incarneren. Een volledige realisatie van jezelf bestaat uit het volledig doorleven en daardoor jezelf bevrijden van de gevangenschap van het beeld. Door je te realiseren dat je geen beeld bent, en er geen beeld is dat voldoet, kom je tot het inzicht dat het zoeken naar jezelf geen doel kan zijn.

 

Je bent jezelf en elke duiding schiet daarmee te kort.
Slechts ervaren dat je bent volstaat.
Het enige volwaardige antwoord mogelijk:
Ik ben wie ik ben

 

Ben jij op zoek naar jezelf, wil je van de blokkades af die jou {:essentie} gevangen houden, dan ben ik wellicht de persoon om je hierbij te begeleiden. Als holistisch werker ben ik actief in dit speelveld en stel mijn intu´tie, vermogens en talenten ter {:Brochure 'beschikking} van jouw werk.

 

Reacties   

 
M
0 #1 M 28-02-2006 12:30
Wie ben ik....

Ik ben niet wie ik denk dat ik ben,
een denkbeeld van mijn geest.
Ik ben niet wie jij denkt dat ik ben,
een denkbeeld van jouw geest.
Ik ben zoals ik jou zie.....
........een beeld van mijzelf.
 
 
Heidy
0 #2 Heidy 26-02-2008 01:49
 
 
Arjan
0 #3 Arjan 05-03-2008 14:17
Mooie wijsheden over de hele pagina heen!! Dank je wel,groetjes en liefs.
 
 
Jannes
0 #4 Jannes 16-08-2008 13:24
ik ben wie ik ben van binnen uit en daar leef ik naar...dat gezegde geeft mij kracht...daar dit gezegde rond 1700 door een theoreticus is bedacht en gebruikt...wat ook hem veel kracht en ondersteuning gaf.....alleen al door dit te gebruiken bij onzekere tijden, dus als je niet goed in je vel zit....is heel goed...succes.
 

You have no rights to post comments

Recent